Uitgaansapp Nocto

Nocto is een uitgaansapp voor de IOS en Android die vanaf zaterdag gratis te downloaden is.

Nocto

Met de applicatie kan je zien welke uitgaansgelegenheden er in de buurt zijn en welke evenementen er zijn. Daarnaast kan je in deze applicatie real-time foto’s en video’s (insights) van verschillende locaties om je heen zien. Op deze manier kan jij een goede keuze maken naar welke uitgaanslocatie je gaat. Als jij binnen 100m van een uitgaanslocatie bent, kan je inchecken en jouw eigen insights uploaden. Wanneer jij een bericht upload of een andere gebruiker liked jouw insights, kan je Nocs verzamelen. Dit is de in-app valuta die jij op bepaalde locaties kan uitgeven aan bijvoorbeeld GRATIS drankjes, entree, wachtrijen, etc.

 

Nocto is op het moment al in 40+ landen actief met 4000+ aangesloten uitgaanslocaties. Mark Brouwers is de regiomanager van Nederland. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het concept ook in Nederland aan gaat slaan. Zo zegt Mark: “Wie houdt er nou niet van GRATIS deals tijdens het uitgaan”. 

De app is gratis te downloaden in de Playstore voor Android en in de Apple store voor IOS.

Meer informatie: www.noctoapp.com

~ Make nightlife great again ~

 

 

Friend & Friends: Full Moon

 

IMG-20170721-WA0020

Wie is organisator Mark Brouwers?

Mark is de bedenker en organisator van het evenement Friends & Friends dat jaarlijks plaats vindt. Op 29 juli organiseert Mark zijn vierde editie bij Beachclub Leef in Den Haag. Morehyperfocus heeft alle keren meegemaakt. In aanloop naar de volgende editie spreekt Morehyperfocus met Mark af om o.a. over zijn evenement “Friends & Friends” te praten.

Verbinden

Het concept Friends & Friends is ontwikkeld met als doel om (oude) vrienden aan elkaar te verbinden. Mark nodigt zijn vrienden op social media uit en vraagt hen om ook vrienden uit te nodigen. Kennissen en vrienden die elkaar jaren niet gesproken hebben, kunnen elkaar hier weer treffen. Een van zijn doelen wordt bereikt wanneer vrienden als van ouds een gezellige avond hebben. Onder het nuttigen van een hapje en een drankje wordt er gedanst op house & techno muziek.

 

 

 

Kwaliteit

Mark heeft ervaring met het organiseren van evenementen en is een getalenteerd marketeer. Mark is altijd in voor een praatje. Hij staat open voor ideeën en probeert zijn concept elke keer groter en spectaculairder te maken. “Het is leuk om alle bekenden te zien… Het is een soort reünie. Na mijn eerste editie in 2015 bij Beachclub Titus, krijg ik na een leuk feest een gevoel van voldoening waardoor ik besluit om Friends & Friends door te pakken.

Mark vindt de aankleding en originaliteit van een evenement belangrijk. Zo is er een keer een Hummer en heeft hij hier confetti kanonnen op laten plaatsen. Dit soort dingen blijven toch bij de mensen hangen. Niet veel later plant hij zijn tweede editie. Bij Beachclub Leef organiseert hij een Beerpong toernooi en eindigt het feest met een vuurwerkshow.  De laatste keer weet hij (dat ook bij Leef plaatsvindt) een BN-er te strikken. DJ Bjorn Remmerswaal uit het televisie programma Utopia staat achter de draaitafels en loopt er een gemaskerde steltloper (helemaal in het wit gekleed) door het publiek heen.

Verwachtingen

Wanneer Morehyperfocus vraagt wat de mensen 29 juli op zijn Full Moon party kunnen verwachten, lijkt hij dit liever niet prijs te willen geven. Mark lacht en zegt: Haha, dat is een verrassing. Ik vraag de vrouwelijke bezoekers om iets roods of wits aan te trekken en vraag de mannelijke bezoekers om in het blauw of net als de dames in het wit te komen. Ook kan er veel neon verf verwacht worden. Het feest zal een verzorgd en creatieve aankleding hebben. Onder andere Techno DJ Noumé zal dit keer voor dansvoer zorgen”

 

 
Motivatie

“Tijdens mijn studie Media Entertainment Management bedenk ik mij om iets naast mijn studie te doen, waar ik allicht later de vruchten van kan plukken. Ik laat graag zien wat ik heb geleerd en wat ik in huis heb. Zo kom ik op het idee om Friends & Friends te organiseren. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen, daar kan ik weer van leren. “

Streetgasm

Daarnaast neemt Mark samen met zijn broer meerdere keren deel aan de Streetgasm 2000 tour . Tijdens de 2000 tour (dat staat voor de 2000 mijl die de deelnemers zullen afleggen) scheuren mensen met sportauto’s door de mooiste plekken van Europa.

Tijdens hun laatste deelname startte zij in Praag en rijden via Budapest, Split en Venetie door naar Monaco waar het eindigt. Gedurende de tour komt Mark erachter dat Streetgasm op zoek is naar een social media expert. Mark komt in aanraking met de organisatie en ziet een vacature vrij als social media expert en is gaan solliciteren. Hij is aangenomen en beheert de social media van Streetgasm.

Reizen

Mark heeft de afgelopen jaren hard geleerd en goed genetwerkt. Hij kan moeilijk stil zitten maar heeft wel kunnen sparen voor een aantal fantastische reizen. Hij werkt voor verschillende werkgevers en zo kan hij zich blijven ontwikkelen  “Ik heb meerdere projecten lopen en wil mij blijven ontwikkelen. Ik ben lang op zoek geweest naar wat ik precies wil doen en heb meerdere dingen geprobeerd. Ook ging mijn studie niet helemaal lekker. Daarom neem ik tijdens mijn studie de beslissing om te gaan reizen. Het reizen heeft mij geholpen alles op een rijtje te krijgen. Ik ben tijdens mijn pauze onder andere in Vietnam, Cambodja en in Peru geweest. Hier heb ik mijn rust kunnen pakken. Ik heb nieuwe energie gekregen. Zo heb ik uiteindelijk mijn studie succesvol kunnen af ronden. Hierna ben ik er weer tussen uitgegaan. Vanuit de Filipijnen heb ik mijn werkzaamheden voor Streetgasm opgepakt en heb ik voor een Beachclub en verschillende hostels gedraaid. Terwijl ik op het strand in een hangmat lig, heb ik aan Streetgasm kunnen werken. Nieuwe inspiratie krijg ik door het ontmoeten van nieuwe mensen, het prachtige uitzicht en door het luisteren naar het nummer House every weekend van David Zowie op Spotify. Dit nummer heb ik daar veel gehoord, daarom heb ik hier dierbare herinneringen aan over gehouden. Nu ik terug ben, werk ik als online marketier bij Lead Tactics en ben ik nog steeds werkzaam bij Streetgasm. “

 

Friend & Friends: Full Moon

  • Zaterdag 29 Juli van 20.00 tot 2.00
  • Beachclub Leef
  • Kijkduin Strandslag 6

Kaarten zijn voor 10 euro aan de deur te koop. Graag van te voren mailen naar Mark Brouwers.

  • Mail: mark_brouwers@outlook.com

Neem je beste vrienden mee!

 

XTRA Welzijn jongerenwerker Joost ondersteunt

 

 

Wie is Joost?

Joost van der Harst is een jeugdwerker of ook wel een jongerenwerker genoemd in de haagse wijk Morgenstond.

Een jongerenwerker ondersteunt mensen die om welke reden dan ook in een lastige fase in hun leven verkeren. Morehyperfocus heeft dit werk ook gedaan en weet wat een jongerenwerker voor iemand kan betekenen. De terminologie signaleren, activeren, ondersteunen, participeren en verbinden wordt nooit meer vergeten. Joost werkt bij welzijn instelling XTRA Welzijn waar hij Stichting Mooi vertegenwoordigt. De organisaties Zebra en Voor Welzijn vallen net als Stichting Mooi onder XTRA Welzijn.

Naast zijn functie als jongerenwerker zal hij binnenkort aan de slag gaan als pluscoach. Hij gaat leerlingen van twaalf tot en met drieentwintig jaar coachen die met diverse problematieken te maken hebben waardoor zij dreigen uit te vallen op school. Als pluscoach zal hij jongeren adviseren, ondersteunen en helpen.

Morehyperfocus spreekt met Joost af om zijn verdiensten en aanbod voor jongeren op papier te zetten. Het is een relaxte gozer die gedreven is om iets voor andere te betekenen. Wanneer hij in gesprek is, komt hij kalm over. Hij is creatief in het bedenken van ideeën en oplossingen. Hieronder is een video te zien hoe hij te werk gaat. Hier loopt hij stage in de wijk Wateringseveld.

Out reachend werken

Joost vertelt dat een van zijn taken out reachend werken is. Out reachend werken is hang jongeren op de straat signaleren, benaderen en hen kansen aanbieden. Hij nodigt hen uit voor een gesprek. Deze jongeren hebben verschillende problematieken. Hij ondersteunt hen door een luisterend oor te bieden en hen andere inzichten te geven. Daarbij adviseert en helpt hij de jongeren bij het zoeken van een opleiding of een baan.

Individuele begeleiding, projecten & organiseren

Joost zet samen met jongeren allerlei projecten op in de wijk. Zij mogen de projecten zelf bedenken en uitvoeren. Hij ondersteunt hen bij het inventariseren en realiseren van zo’n project. Deze projecten zijn bedoeld om jongeren te activeren zodat zij iets bijdragen in de wijk. Het organiseren van voetbaltoernooien, meidenavonden en sportdagen zijn een aantal voorbeelden van projecten die worden georganiseert. Daarnaast gaat Joost langs scholen om voorlichting te geven en hen de mogelijkheid te bieden iets bij te dragen aan de samenleving. Hij licht de jongeren toe dat wanneer zij tegen een probleem aanlopen bij een jongerenwerker terecht kunnen om dit te bespreken. Verder vertelt hij over het aanbod van activiteiten van het wijkcentrum.

“De jongeren kunnen mij bellen wanneer zij iets nodig hebben of iets willen bespreken. Overdag zit ik op kantoor op de Zuidlarenstraat en ben ik bezig om projecten te realiseren en contact te leggen met wooncorporaties, gemeenten en andere instellingen om kansen te bieden voor onze doelgroep. 

Een ander project is het zakgeld project. hier doen jongeren klusjes voor de gemeente en wooncorporaties. Wanneer zij hieraan hebben voldaan krijgen zij een geldbedrag die zij kunnen besteden aan een uitstapje of om sportspullen te kopen.

De gemeente zit erg op het eerst uitvoeren en dan belonen ipv andersom. Jongerenwerkers moeten concreet rapporteren wat er is gedaan, zodat de gemeente zicht heeft op alle werkzaamheden. Op kantoor geef ik individuele begeleiding en heb ik taken om samen met iemand naar een open dag voor een opleiding kijken of help ik bij het opstellen van een CV en het schrijven van een sollicitatie brief. Binnenkort zal er een training zijn waar jongeren zich voor kunnen aanmelden. Hier leren zij hoe te handelen in lastige situaties. Zij kunnen zich bij mij of bij mijn collega’s in het wijkcentrum aanmelden. Deze training heet een EgoMist training.”

Wijkcentrum Morgenstond

In de avond zijn er inloop uren in het wijkcentrum. Vol enthousiasme vertelt hij hoe gezellig het is wanneer het wijkcentrum vol zit met mensen. Zij spelen spelletjes met elkaar en hebben positief contact. “Ik speel graag een potje fifa of ga ik een potje dammen. Kaartspellen zijn ook geliefd.” 

Binnen staat een tafelvoetbal, tafeltennistafel en speelveld waar de jongeren zich kunnen vermaken. Er staat een bank waar de jongeren kunnen hangen. 

Morehyperfocus merkt op dat dit nauwkeurig wordt begeleid door vrijwilligers. Op dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen de jongeren van zeven uur tot half tien in de avond het wijkcentrum binnen lopen. Het adres is Dedemsvaartweg-Steenwijklaan 500 in Den Haag. Vandaag is de Ramadan begonnen en zijn zij open van zeven uur in de avond tot twee uur in de nacht.

Nieuw wijkcentrum Morgenstond

15 juli zal het nieuwe wijkcentum van Morgenstond open gaan. Hier verwachten wij veel inloop. Het nieuwe wijkcentrum zal op de Bentelostraat 53 zijn. Dit gebouw is tevens een brede buurt school genaamd de Krullevaar. 

Motivatie

Joost geeft aan dat hij aansluiting vindt door zich te verdiepen in de trends van de jongeren en naar hen toe stapt wanneer hij denkt dat dit nodig is. Hij toont begrip en probeert met hen mee te denken.

Zo ontstaat er een vertrouwensband  en nemen de jongeren meer van je aan dan wanneer je een afwachtende houding aan neemt. Als er geen vertrouwensband is neemt de doelgroep niets van je aan en kan je beter stoppen. “Ik verdiep mij in de muziek van artiesten als Broederliefde en Boef. Ook vind ik het leuk om buiten te tennissen, voetballen of andere buiten activiteiten te organiseren met de jongeren. Ik begrijp mijn doelgroep en heb een empathisch vermogen, dat is mijn kracht.”

Joost vertelt dat hij hard heeft moeten leren om jongerenwerker te worden. Hij heeft HBO Maatschappelijkwerk en dienstverlening gestudeerd en heeft twee keer stage gelopen bij Stichting Mooi als jongerenwerker. Zijn afstudeeropdracht haalt hij niet in een keer. Maar na hard werken heeft hij zijn diploma gehaald. “Ik heb aardig moeten bikkelen om dit te allemaal te bereiken. Mijn doel is om jongeren handvaten te bieden om verder in de maatschappij te komen. Vooral kansarme jongeren probeer ik een luisterend oor te bieden. Daarbij vind ik het belangrijk dat zij een bepaalde structuur krijgen waar door zij ruimte en kansen zien. Ik hoop dat ik wat kan bijdragen aan de successen die de jongeren boeken. Het is met vallen en opstaan. Wees blij met de kleine stapjes die worden gemaakt. Ik ben altijd bereid te helpen.”

Openingstijden wijkcentrum:

Dinsdag, donderdag en vrijdag

Van 19.00 tot 21.30 uur op de Dedemsvaartweg-Steenwijklaan 500

Tot 27 juni is het wijkcentrum op dinsdag, donderdag en vrijdag van 19.00 tot 2.00 open ivm Ramadan. 

JFT x Shikss

 

 

Wie is JFT?

JFT dat staat voor je favoriete tatta is een rapper die hard werkt en actief zoekt naar een manier om meer bekendheid te krijgen. De man achter JFT is Michael Spaans. JFT is een artiest in opkomst. Morehyperfocus kent deze sloopkogel van vroeger en besluit hem te contacten. Er wordt een drankje genuttigd en praten over zijn successen. Hij heeft een eigen manier van spreken. Het is een combinatie van straattaal en Nederlands op hoog niveau. Dit doet denken aan rapper Sticks van Opgezwolle. JFT is uniek en draagt een opvallende bril. 

Samen met Shikss vormen zij een duo. Hij profileert zich als rapper en Shikss als zanger. Zij zetten zich zelf op de kaart door te rappen op zomersebeats. Shikss en hij zijn een succesvolle samenwerking aangegaan en laat men dansen. Op Instagram staan filmpjes waar fans hun tracks playbacken. Uit het aantal verzonden filmpjes, followers en reacties blijkt dat zij veel fans hebben!

Uit je comfortzone

JFT  weet de show te stelen. Het interesseert hem niets wat andere mensen van hem vinden. Hij blijft altijd in zich zelf geloven. Als kind wordt er om hem gelachen. Hij durft out of the box te denken en handelt hier naar. Vijftien jaar later heeft hij hen met een mond vol tanden laten staan. Zijn muziek verschijnt op de radio en heeft hij veel views op Youtube en een hoop luisteraars op Spotify.

Alles wat JFT ziet, hoort en ervaart schrijft hij op. Deze waarnemingen verrijken zijn kennis. Dit past hij toe in zijn teksten. Hij verplaatst zich in anderen die het moeilijk hebben. Vervolgens zet hij alles op papier.  “Ik houd van emotionele tracks als Marvins room van Drake. Als ik naar dit soort tracks luister ga ik emotionele teksten schrijven. Zo kan ik ook vrolijke teksten schrijven wanneer ik een vrolijke track hoor. Ik kom dan in een positieve flow terecht. Inspiratie krijg ik van de dingen die ik mee maak. Ook haal ik mijn inspiratie uit series en televisie programma’s.”


Ups en downs maar meer ups!

JFT heeft ook een lastige fase gekend. Hij zit niet lekker in zijn vel waardoor muziek maken ook minder goed gaat.  JFT zet door en wil koste wat het kost het beste uit zichzelf halen. Hij geeft niet op en blijft teksten schrijven. Zijn omgeving stimuleert hem om door te gaan. Hij laat zich niet ontmoedigen. Dit betaald zich uit in succeservaringen. Samen met zijn muziekpartner Shikss maakt hij keer op keer fantastische tracks. Hij vertelt dat hij veel te danken heeft aan zijn vriendin en vriend Shikss. Zijn vriendin die voor artiesten management en tegelijkertijd als zaakwaarnemer fungeert is vaak bij hem. Zijn maat Shikss beheert de studio, maakt de beats, produceert en doet daarnaast ook de grafische vormgeving.  “Zonder hen zou ik dit niet bereikt hebben.”

Hoogtepunten volgen. Het nummer van JFT en Shikss “Zij is het” heeft de 100.000 views gehaald op Youtube. “Shikss en ik genieten van de goede momenten. Dit de eerste keer dat Shikks en ik zo veel mensen hebben bereikt. Dit smaakt naar meer. Wij hebben na die 100.000 views een goed feestje gevierd!”

Niet veel later staat de track “Rennen voor je” in de Viral top 50 lijst op Spotify. Dit is een lijst die is samengesteld door de luisteraars.  De populairste tracks van het moment komen in deze lijst. Ook is de track “Ik zag jou lopen” uit. Deze track is hard bezig de 1.000.000 luisteraars te halen op Spotify. Nu worden er verschillende tracks op FunX gedraaid.

Work hard

JFT geeft aan dat Shikss en hij hard werken om te kunnen bereiken, wat zij willen bereiken. “Oefening baart kunst. Blijf niet in je eigen profiel maar zoek het elders. Je moet jezelf blijven, maar niet hetzelfde blijven. De situatie veranderd maar jou persoonlijkheid mag nooit mee veranderen. Onthoudt waar jij vandaan komt maar genieten is een pre!”

Upcoming  

“29 mei gaan wij een nieuwe clip schieten en gaan we ons track in juni uitbrengen. Onze clip zal later uitkomen.”

Voor 25 euro is dit shirt te koop. Wil jij dit shirt hebben? Mail naar contact@affectsounds.nl om dit shirt te bestellen!
JFT en Shikss zijn te volgen op Instagram, Facebook en Snapchat.

Snapchat:

JFT: jefavorietetata

Shikss: Shikssallday

Facebook:

JFT: https://m.facebook.com/michael.spaans.3

Shikss: https://www.facebook.com/studioshikss/

Instagram:

JFT: https://www.instagram.com/jefavorietetatta/

Shikss: https://www.instagram.com/studioshikss/

Booking

JFT en Shikss zijn te boeken op Affectsounds:

 

 

 

 

 

 

 

Chetje13 in the mix

Wie is DJ Chetje13? 

Chetje13 staat bekend als een all-round DJ. Zijn naam is Christian Keus en woont in Den Haag. Hij is geliefd en wordt vaak geboekt door sport en studenten verenigingen. Tegenwoordig draait hij ook op strandfeestjes en zet hij wekelijks de Haagse club “Het feest van Sinterklaas” op zijn kop!

Voordat hij moet draaien, zoekt Morehyperfocus hem op voor een gesprek.

 

 

Morehyperfocus vraagt Chris waar de naam Chetje13 vandaan komt. “Hoe de naam Chetje13 is ontstaan blijft grappig. Mijn zus noemt mij altijd Chetje (spreek uit als sjeetje). Op mijn dertiende maakt zij mijn eerste MSN account. Mijn creatieve zus plakt Chetje en mijn leeftijd aan elkaar vast. Tada zo ontstaat Chetje13. Sindsdien gebruik ik Chetje13 als inlognaam voor verschillende accounts. Ik zal mijn naam niet snel meer aanpassen.”

Chris begint tien jaar geleden als DJ in de schuur van een vriend. Hij koopt samen met drie vrienden een DJ set. Hij gaat als enige door wanneer zijn vrienden besluiten te stoppen. Dit pakt goed uit! Zoals eerder beschreven draait hij tegenwoordig op verschillende soorten feesten.

Inspiratie

Wanneer Chris wordt gevraagd wat hem ambieerde om DJ te worden, vertelt hij dat dit komt door Vato Gonzalez. “Vato is een legende, een echte performer. Zijn muziek is zo uniek. Dirty House…Fantastisch! Nu horen wij niet zo veel meer van hem. Erg jammer. Tien jaar geleden was hij aan! Wanneer Vato achter de draaitafel stond was hij enthousiast en zowel verbaal als non verbaal aanwezig. Hij gaf zijn publiek een energie boost op de dansvloer. Dit wilde ik ook en zo ontstond mijn droom om DJ te worden.”

Losjes met Chetje13 

Wanneer ik met Chris in gesprek ben, geeft hij aan eerst de mensen op het feestje te observeren. Gedurende de avond zoekt hij uit welke muziek aanslaat bij de mensen. Als eerst begint hij muziek te draaien die voor iedereen geschikt is. Zo activeert hij zijn publiek om te dansen. Uiteindelijk krijgt hij door wat de mensen op de dansvloer willen horen. Zo probeert hij deze lijn de rest van de avond door te trekken.

Op de avond dat Morehyperfocus aanwezig is, draait Chetje13 muziek dat bij de mensen past. Hij start de avond met commerciele dance muziek van vroeger en nu. Vervolgens draait hij muziek met een stevige bass erin zoals House/Hardstyle/Techno/Latin enzovoort. De gemiddelde leeftijd van de mensen die op het feest zijn zal rond de twintig jaar zijn. Hij oogt enthousiast en zweept de mensen op door zijn handen op de beat van de muziek in de lucht te steken. De mensen lijken zijn enthousiasme leuk te vinden. De mensen gooien op de beat hun handen omhoog en omlaag net als de DJ. Het is mooi om te zien hoe fanatiek de mensen dansen en springen. Chetje13 brengt energie. Net als zijn rolmodel Vato Gonzalez. Genieten!

Kwaliteiten

Chris geeft aan dat afwisseling van muziek zijn kracht is. “Ik merk dat twintigers de afwisseling van de huidige muziek en de muziek van tien jaar geleden leuk vinden. Ik zoek nummers op die nostalgische gedachten en gevoelens bij mensen losmaken. Het is mijn bedoeling dat mensen zoiets hebben van: Oh ja, deze ken ik nog wel. Dit blijft een lekker nummer! Zo probeer ik mensen te betrekken bij wat ik draai. De laatste tijd merk ik dat Moombahton en Dancehall het goed doen op feestjes. De dames willen niet anders. Ik merk op dat wanneer de dames beginnen te dansen, de heren ook beginnen met dansen. Dit zijn leuke observaties! Als ik ergens moet draaien gaan er vaak vrienden mee. Hierbij wil ik nog een dikke shout out geven aan de mensen die mij ondersteunen.”

Merchandise

Chris verkoopt merchandise. Hij verkoopt caps waar de logo van Chetje13 opstaat. Op de cap staat zijn artiesten naam met klassieke letters geschreven. Voor de klassieke letters ligt een draad met een oortje van een Ipod.

Toekomst

Wanneer Chris draait, geniet hij met volle teugen. Hij lijkt niet te weten wat zijn toekomstperspectief is maar dat hij door wil gaan als DJ is een ding wat zeker is. “Ik zie wel wat de dag brengt en vind elke boeking die ik krijg weer iets moois en geniet daar ook zeker van.”


Booking

Chris komt over als een gast met humor. Door de interactie met de mensen op de dansvloer weet hij exact hoe hij hen amuseert.

Voor meer informatie of als je zin hebt in een lekker feestje kan je hem boeken door een mail te sturen naar:

Christiankeus@outlook.com

In de maand mei is hij te bewonderen op de volgende feesten:

24 mei, Belle & het beest feest, Rotterdam

25 mei, Full Tropical, Voorburg

Kijk op facebook, instagram voor meer Chetje13!

Facebook:

https://m.facebook.com/Chetje13/?locale2=nl_NL
Instagram:

https://www.instagram.com/chetje13/

ADO Den Haag e-Sporter Mitchel Denkers over zijn vijfde plek in de E-dvisie!

#Droom

Fifa is een voetbalgame van uitgever Electronic Arts die elk jaar op de Xbox, Playstation, PC en de Wii verschijnt. Fifa wordt online gespeeld of bij mensen thuis. Dit spelletje verbindt mensen en zorgt voor ontspanning. Het kan ook spanning en emotie veroorzaken. Wanneer jij heel de wedstrijd achter hebt gestaan, is er niets lekkerder om in de laatste minuten de nodige doelpunten te maken waardoor jij alsnog de winst pakt. Wanneer jij thuis uit school komt, gaan als eerst de schoenen uit. Als tweede gaat de spelcomputer aan. Vervolgens gaat de televisie aan en wordt er uren Fifa gespeeld. Dit seizoen is de E-divisie van start gegaan. Elk club uit de Nederlandse eredivisie heeft een Fifa-speler gecontracteerd.

Wie heeft niet de droom om professioneel Fifa speler te worden? Voor Mitchel Denkers is deze droom uitgekomen. ADO Den Haag contracteert Mitchel. Hier is een verhaal aan voor af gegaan. Morehyperfocus spreekt met hem af om te praten over zijn eerste seizoen als e-Sporter.

Mitchel komt over als een rustige jongen. Hij is teleurgesteld over zijn laatste verloren competitieduel tegen excelsior. Mitchel zegt: “Als ik die had gewonnen was ik vierde geworden man.” Waarop ik antwoord: “Vent, je bent in de top vijf gekomen.” waarop hij begint te lachen en zegt: “Ja klopt, de E-divisie spelen wij op de Xbox. Ik hoop dat het volgend jaar op de Playstation wordt gespeeld, dan win ik!”

#E-divisie

“De Eredivisie lanceert een volledig nieuwe competitie voor de Eredivisieclubs, naast de Nederlandse voetbalcompetitie: de E-Divisie. Binnen de E-Divisie gaan e-Sporters van de achttien Eredivisieclubs virtueel strijden om het kampioenschap in Fifa Ultimate Team.

Na zeventien speelrondes wordt binnen de Fifa spelmodus Ultimate Team duidelijk welke club en gamer zich de eerste landskampioen van de E-Divisie mag noemen. De Nederlandse kampioen wint de felbegeerde kampioensschaal en wordt namens de E-Divisie afgevaardigd voor de EA Sports Fifa Ultimate Team™ Championship Series regional final in Madrid. Daar gaat de landskampioen het in Europees verband opnemen tegen de beste Fifa Ultimate Team-gamers van Europa. Bij eventueel succes in Madrid stroomt de E-Divisie kampioen door naar de Fifa Ultimate Team championship in Berlijn , waar hij of zij zich kan meten met de beste Fifa Ultimate Team-gamers in de wereld. Daar zal gestreden worden om de ultieme titel: Tweeduizendzeventien ultimate champion.”

Bron: E-divisie (2017).

#ADO

Mitchel heeft ervaring met het spelen van Fifa. Hij heeft in tweeduizendvijftien, de finale gehaald van het NK Fifa waar jaarlijks zeshonderd deelnemers aan meedoen. Ook wint hij vaker prijzen door het spelen van toernooien.

Bij toeval ziet Mitchel op internet een advertentie staan. Daar staat op dat alle eredivisie clubs een Fifa speler zoeken. Hij besluit direct te mailen naar ADO Den Haag om zich beschikbaar te stellen. De vijf beste deelnemers worden geselecteerd. Tot grote teleurstelling wordt hij niet de e-Sporter van ADO Den Haag.

ADO contracteert een andere speler maar haakt uiteindelijk af door privéomstandigheden. Geruchten gaan dat zijn contract door ADO Den Haag is stopgezet, omdat hij geen ADO-supporter is. ADO Den Haag belt Mitchel met de vraag of hij toch voor ADO wil uitkomen. Hij geeft direct zijn jawoord.

Mitchel vindt het ook frappant hoe het is gelopen. “Het was tien uur ’s avonds wanneer ADO Den Haag mij belde met de vraag of ik ADO wilde vertegenwoordigen als e-sporter. Ik werd gek! Mij werd verteld dat ik de volgende dag vroeg op moest voor de eerste opname van Fox Sports. Ik ging direct mijn bed in. Slapen lukte niet. Ik zat vol met adrenaline.”

#Practice

Mitchel oefent in het weekend. Dan zijn de online toernooien actief onder de naam Weekend league. Dit is te spelen in de spelmodus Fifa Ultimate Team. “Ik oefen vooral in het weekend. Dit doe ik bij elkaar zo’n twintig uur, voornamelijk vanwege de veertig potjes in de Weekend League! Doordeweeks raak ik het spel bijna niet aan. Ik speel op balbezit. Eigenlijk wanneer ik op voorsprong kom, weet de tegenstander al dat hij nauwelijks meer de bal krijgt. Mijn dode spelsituaties ben ik aan het oefenen, ik scoor helaas nooit uit vrije trappen en corners. Om beter te worden en meer inzicht in het spel te krijgen, bekijk ik de tutorials van Boraslegend op youtube. Een van de dingen die hij goed uitlegt is hoe je effectief kunt verdedigen.”

#Spanning

Mitchel geeft aan dat hij gespannen is voorafgaand aan een wedstrijd. Onderweg naar een nieuwe speelronde luistert hij oppeppende muziek. Hij zegt dat het meestal een mix is met een harde bass erin. “Ik moet wel het gevoel hebben dat ik mijn tegenstander ga afdrogen.”

Mitchel vertelt dat hij voor een wedstrijd zich zelf moed in spreekt. Wanneer hem de vraag wordt gesteld of die spanningen zich uiten tijdens de wedstrijd, antwoordt hij: “Dan is het Fifa, ik en niemand anders. Ik doe mijn koptelefoon op en focus mij alleen op het spel. Tegen Vitesse is te zien hoe mijn spanning zich uit. Enthousiast reageer ik bij mijn eerste doelpunt: Hoppa lekkah! Als ik online speel en aan het streamen ben, krijg ik vaak de vraag van mijn viewers of ik dit wil roepen. Soms roep ik het want ik vind het wel humor hebben. Ach ja, ik ben meer uitgelaten dan anderen.” 

Wanneer jij Mitchel online wil zien spelen, kan je hem vinden op twitch onder de naam Mitcheldecibel.

#Levenvandefaam

Mitchel zegt dat hij niet herkend wordt op straat maar wanneer hij bij ADO is, de fans hem wel aanspreken. “Wanneer ik bij een wedstrijd van ADO Den Haag ben, willen de fans met mij op de foto. Ik neem graag de tijd voor de fans. Dit vind ik wel leuk, maar ik focus mij hier niet op. Het is mijn doel om mijn club ADO Den Haag op de juiste wijze op de kaart te zetten. Ik wil bij de club blijven en Europese wedstrijden spelen voor mijn trots!”

#Eindresultaat

Mitchel heeft een topprestatie geleverd. Hij is van de achttien spelers, vijfde geworden. Toch kijkt hij met dubbele gevoelens terug naar het afgelopen seizoen, omdat hij lang tweede heeft gestaan. “Ik mag niet klagen, aangezien ik de top vijf heb gehaald, maar ik kan veel beter! Dit was nog maar mijn eerste seizoen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pandacoclothing

 

pandaco 1

Pandaco een kledingmerk opgericht door Murk Peeters in augustus 2016.

Wie is kleding ontwerper Murk Peeters?

Wanneer wij bij de ontwerper van Pandaco langs gaan om een Pandaco Captain Tee Olive shirt op te halen nemen we een kijkje achter de schermen waar hij zijn kleding ontwerpt. Kort geleden heeft Pandaco zijn voorjaarscollectie bekend gemaakt. Zijn streven is om origineel te blijven.

De getailleerde pasvorm en de strakke mouwen zullen de getrainde armen mooi uit het shirt laten komen, ook zal dit de flamboyante kleding stijl en de originaliteit van Pandaco weergeven. Het logo van Pandaco is een Silhouet van het hoofd van een panda. Murk vertelt dat wanneer hij een onderneming zou starten hij altijd al een dier als logo wilde hebben. Ook vertelt hij dat Pandaco voor Patience and Commitment staat.

Murk is een echte doorzetter.  Hij laat het programma zien waarmee hij zijn kleding ontwerpt. Wanneer hem de vraag wordt gesteld wat hij niet mooi vindt aan de herenmode van nu, lijkt hij direct het antwoord te weten. Hij zegt dat hij het verschrikkelijk vindt als mensen een nieuwe kledinglijn beginnen met teksten op het ontwerp. Het is ons duidelijk geworden dat Pandaco nooit shirts met teksten erop zal gaan ontwerpen. Hij is er van overtuigd dat gedrukte teksten op kleding nieuwe klanten afschrikt.

In het artikel “Sky is the limit” staat het nut van korte termijn doelen beschreven. Murk zegt dat hij net zoals in het “Sky is the limit” artikel beschreven staat heeft aangepakt. Hij haalt zijn inspiratie o.a. uit de track: The Race, van Wiz Khalifa. “Je moet het zien als een race, als je wilt winnen moet je de finish halen. Niet opgeven en Wiz Khalifa rapt over dat hij naar de top gaat, maar er nog niet echt is”. Hij beschrijft dit nummer als relaxt, wat hem aan het denken zet en hij zich zodoende goed kan focussen op wat hij wil bereiken.

Publiciteit

#Vloggeryoustoub

Youstoub houdt een lofzang van meer dan twee minuten over Pandaco. Als eerst vertelt Youstoub wanneer hij kleding via zijn youtoube kanaal promoot dit alleen doet als hij een kledingstuk echt tof vindt. Hij geeft een shout out naar Pandaco en promoot het merk. Youstoub legt de nadruk op het ontworpen label (waar Pandaco op staat) met rits dat op de mouw is geplaatst, zoals eerder beschreven kenmerkt dit uiteraard Pandaco zijn originaliteit.

Youstoub: ” Ik let op de details van het shirt”. Er zit een rits op de mouw met een label met de naam erop van het merk. Echt een dikke s/o naar Pandaco”.

 

Pandaco verschijnt zo nu en dan op social media . Hierbij een aantal BN-ers met een Pandaco shirt aan.

 

Upcoming

“Ik heb mij altijd gericht op het ontwerpen van shirts. Vanaf nu zal ik mij op out trending fashion focussen zoals vesten, bomberjacks, zwembroeken en petjes”.

#Betrouwbaarheid

Wanneer ik een klant uit Voorschoten benader die een bestelling via internet heeft gedaan, vraag ik hem wat hij van de service vindt. De klant antwoordt met “uitstekend, ik heb één dag op mijn bestelling hoeven wachten. Mijn bestelling zat netjes in het plastic en de kwaliteit van mijn bestelling is goed. Het is stevig materiaal en zal niet snel kapot gaan.

Interesse in het assortiment van Pandaco?

 

Kijk op:

http://www.pandaco.nl/

 

Volg Pandaco op:

https://www.instagram.com/pandacoclothing/

https://www.facebook.com/pg/www.pandaco.nl/photos/

 

 

 

 

In de spirit van het delen

In de zomer van 2015 schrijft rapper Jiggy Dje een stuk dat indruk heeft gemaakt. 

“Je kunt het bijna niet zien maar onder die boom ligt een jonge man te slapen, hij ligt daar elke dag. Ik ben nu bijna twee weken in Barcelona en vanuit mijn appartement dat uitkijkt over de zee zie ik hem daar, mits ik naar beneden kijk, altijd liggen. De eerste keer dacht ik er niks of nauwelijks iets van ‘hey een zwerver’ (er zijn er hier meer kan ik bevestigen), later ‘hey hij ligt daar elke avond’ en recentelijk ‘hoe is hij gekomen tot het punt dat hij daar elke avond ligt?’ 

Over de afgelopen weken heb allerlei vrienden op bezoek gehad, per toeval of gepland. Met hen ging ik uit eten, naar clubs, naar het strand en een keerje naar het casino. Op die laatste plek verloor ik op aanraden van één van die vrienden slechts 20 euro, in minder dan een minuut. Ik kan het hebben. Voor deze gozer die slaapt onder mijn zeer aangename optrekje is dat in ieder geval een tijdje eten. Wat ik uitgegeven heb op álle hiervoorgenoemde plekken (inclusief appartement en vlucht) is voor hem wellicht genoeg om een half jaar rond te komen (ik heb het niet uitgerekend dus het is een wilde gok, maar leven op straat zal uitgedrukt in geld niet heel duur zijn neem ik aan). 

Net stond ik weer bij het raam en toen schoot door mijn hoofd ‘ik heb hier een appartement waarin ik meer dan genoeg ruimte heb om iemand anders te laten slapen, waarom doe ik dat niet?’ Dit waren de antwoorden (of vragen) op mijn eigen vraag ‘hij is een zwerver’, ‘kun je hem wel vertrouwen?’, ‘Wat heeft hij aan één of twee nachtjes als hij daarna weer terug op de straat is?’ De doorslag gaf ‘De eigenaar van dit appartement zou gek worden, maar vooral: ik zou de regels (van Airbnb) breken omdat ik niet heb betaald voor een tweede persoon dus juridisch aansprakelijk zijn, een boete ontvangen en in íéder geval niet meer welkom zijn hier.’

Van de week las ik dat de 85 rijkste mensen van de wereld net zo veel geld hebben als de armste 3.5 miljard. Nu ken ik een paar redelijk rijke mensen en een paar redelijk arme maar naar ik vermoed niemand uit één van beider categorieën. Wat ik wel weet is dat de rijke mensen die ik ken niet per se getalenteerder, wijzer of simpelweg beter zijn dan sommige van de arme(re) die ik ken, soms wel maar soms niet. Opvoeding, opleiding, omgeving (allemaal ‘O’s’ toevallig) speelde daar in ieder geval een grote rol: omstandigheden (weer een ‘O’). Ofterwijl: die arme mensen konden (en kunnen) er in veel gevallen niet zoveel aan doen dat ze arm zijn. Natuurlijk lukt het sommige van hen zich te werken of mazzelen uit die benarde positie en dat is top. De ironie is wel dat ik dan veelal zie dat ze zich direct gedragen zoals alle rijke mensen dat doen (restaurants, clubs, strand, casino, je kent het wel) in plaats van zich te bekommeren om mensen met wie ze zich eigenlijk zo goed kunnen identificeren: arme en minder gelukkige mensen. Alsof ze na het vergaren van rijkdom (in welke mate dan ook) dírect vergeten hoe kut het was om te behoren tot die ándere categorie. 

Wij leren onze kinderen hun speelgoed te delen met andere kinderen en lief te spelen, we leren onze volwassenen het tegenovergestelde: wat jíj hebt is van jou en iemand anders moet dat ook maar voor zichzelf zien te regelen en anders is ‘ie gewoon een sukkel. Het lijkt mij statistisch gezien onmogelijk dat die 3.5 miljard mensen allemaal sukkels zijn. Ik heb bovendien het donkerbruine vermoeden dat die groep van 85 niet bestaat uit mensen met wie ik twee weken in Barcelona zou willen hangen. Dat laatste geeft mijzelf hoop, in mijzelf. In de spirit van het delen: bij dezen.”

Bron: Dje, J. (2015). Facebook

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=886779478083652&substory_index=0&id=317584325003173

God van Barcelona

#ElClassico
Op zondag avond wordt de wedstrijd Real madrid tegen FC Barcelona (ook wel El Classico genoemd) gespeeld. Elk jaar zitten liefhebbers twee, soms meerdere keren klaar om te zien welk ploeg het beste is. 

De afgelopen jaren domineren twee spelers tijdens de El Classico. Deze spelers heten Lionel Messi & Cristiano Ronaldo.

#Messi #FCB
Ik loop in de stad Barcelona en het volgende valt mij op.

Messi is een geschenk van god en de koning van Barcelona.
In Catalonie ademt het FC Barcelona.
Er hangen overal vlaggen met het embleem van Barcelona aan de wanden door Gaudi gebouwde panden.
In een cafe, restaurant, discotheek en waar je ook op straat loopt hoor je meerde keren de naam “Messi” vallen. Men is met hem bezig en spreekt graag over hem. 

Op zaterdag 22 november 2014 ben ik naar een wedstrijd van FC Barcelona geweest en is het mij gegeven om Lionel Messi te zien voetballen.

Wanneer Messi aan de bal is galmt het “Messsssiiii, Messssssiiii, Messssssi, Messsssiiii door het stadion genaamd “Camp Nou”. Mensen laten hun waardering blijken door zijn naam te roepen en daarbij hun armen in de lucht te steken en aanbiddende heen en weer buigende bewegingen te maken.
Alsof 120.000 onderdanen buigen voor hun koning. Spraakmakend. Messi dribbelt langs al zijn tegenstanders, waardoor hij de ene na de andere kans creert. Messi wordt meerdere keren door zijn tegenstanders tegen zijn benen geschopt, waardoor Messi valt. Alleen zo kan Messi gestopt worden. Hij grijpt naar zijn been en staat vrijwel direct zonder te zeuren op. Vervolgens scoort hij drie keer. 

Messi maakt zijn 253ste competitie goal voor FC Barcelona en is daarbij de meest productiefste speler aller tijden van de spaanse competitie ooit. Messi breekt een record en wordt geeerd. Ik was hierbij.. Fantastisch.
23 april 2017
Lionel Messi scoort in de laatste minuut, waardoor FC Barcelona wint. Hij maakt tegen aartsvijand Real Madrid zijn 500ste doelpunt voor FC Barcelona.

Met zijn allen in Dortmund.

Woensdag een uur voor de wedstrijd tegen Monaco was er een aanslag gepleegd op de spelersbus van Borussia Dortmund. Alle spelers overleefden de aanslag dankzij middenvelder Bender die de buschauffeur aandrong te rijden voor het leven, nadat hij  verderop de eerste ontploffingen zag afgaan. De ruiten van de bus sprongen eruit waardoor er een speler gewond raakte, namelijk Batra. 

Batra die een stuk glas in zijn arm kreeg, kwam er goed van af. De wedstrijd tegen Monaco gaat logischer wijs niet door. De uefa presteerde het om een uur na de aanslag Dortmund op te bellen, om te mededelen dat de wedstrijd de volgende middag gewoon gespeeld zou worden. #schandalig
De volgende dag verloor Dortmund van Monaco.
#BVB #Monaco #aanslag
 
Vlak na het bomincident bezochten drie vrienden en ik Borussia Dortmund voor een voetbalwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Na drie uur rijden arriveerde wij in het Ruhrgebied. Het appartement waar wij verbleven lag in het centrum. “Die Deutsche Brattwurst” en bier werd flink genuttigd en er werd door 80.000 mensen luidkeels You never walk alone tot het clublied van Borussia Dortmund gezongen. Ook “Hey Jude” van The Beatles zongen de Dortmund supporters eindeloos mee.
#tienminutenlangheyjude
 
Het verbaast mij elke keer weer hoe leuk het is wanneer mensen zich laten leiden door wat de meerderheid doet in een stadion. Hierbij bedoel ik dat wanneer mensen klappen, andere naast hen mee beginnen te klappen, waardoor jij ook maar beslist mee te klappen. Dit staat bekend als groepsgedrag ook wel collectieve handelswijze genoemd. Een collectiviteit is een eenheid. Supporters staan bekend om hun eendracht. Deze collectiviteit en alles erom heen maakt het leuk om naar een wedstrijd te gaan. Men zegt dat “sport verbroedert”!
#alsdeschaapoverdedamisvolgenermeer
In het stadion zat er nog al een zware meneer van middelbare leeftijd rechts van ons.
Deze meneer was met zijn rechter hand een broodje “Brattwurst” aan het weg kanen, terwijl hij met zijn sjaal in de linker hand uitbundig helikopter bewegingen maakte en daarbij ons bijna raakte. Mijn maat die naast hem zat heeft een deel van de wedstrijd zijn armen verticaal langs zijn lichaam moeten houden.
#anekdote

Wij als toerist supporters hadden het leuk gevonden om mee te doen met de meute, maar helaas kregen wij door enige verdrukking geen kans hiervoor.
Niet veel later zag mijn maat de ruimte toch mee te doen en zwaaide wild met zijn sjaal in de rondte. Fijn. Wij hoorde er bij.
#welldonemate #saamhorigheid

Nadat wij ¼ deel van het stadion naar links zagen kijken. Werden wij nieuwsgierig, dus keken wij naar waar de andere supporters naar keken. Wanneer wij naar links keken deden de mensen die rechts van ons zaten dit ook, maar er was niets te zien. Waar mensenmassa is komt kopieergedrag voor.
#groepsgedrag

 Grensoverschrijdend groepsgedrag is minder leuk.  Voorbeelden hiervan zijn vandalisme, wanneer supporters een speler kwetsen doormiddel van verbale agressie (schelden & spreekkoren)of wanneer zij fysieke agressie (vechten) vertonen. In het hedendaagse voetbal is grensoverschrijdend groepsgedrag niet te voorkomen. Hierdoor krijgen mensen vooroordelen over voetbalsupporters.
#hamashamashetzijnmaarkakkerlakken

Bij Borussia Dortmund zitten er (uit)supporters van de tegenstander tussen het (thuis)publiek van Dortmund. In Nederland kan dit niet.
Zo zijn er ooit Feyenoord supporters door Willem II supporters van de tribune gegooit, omdat er Feyenoord fans tussen het thuispubliek van Willem II zaten. 
Zo’n subgroep bevestigt de vooroordelen van sommige mensen, waardoor alle voetbalsupporters met die subgroep wordt geassocieerd.  Zo wordt al snel een grote gespierde man met tattoos dat een stadion binnen loopt, gestereotypeerd als hooligan terwijl hij samen met zijn dochtertje op de kids tribune zit.